Mijn account

Dé BBQ-winkel van Nederland

Ontdek ons nieuwe kamado merk: moddern!

Zo kun je indirect grillen op een gas BBQ

Als je van barbecueën houdt, dan weet je dat er verschillende manieren zijn om je vlees, vis of groenten te bereiden op een gas BBQ. Eén van die manieren is indirect grillen. Maar wat is dat nu precies en hoe doe je dat op een gas BBQ?

Boretti gas BBQ Forza

Wat is indirect grillen?

Indirect grillen is een kooktechniek waarbij het voedsel niet direct boven de hittebron wordt geplaatst, maar ernaast. Dit zorgt ervoor dat het voedsel langzaam gaart en sappig blijft, zonder dat de buitenkant verbrandt. Het is een beetje vergelijkbaar met het braden van vlees in een oven, maar dan met een heerlijke BBQ-smaak.

Boretti gasbarbecue

Wanneer kies je voor indirect grillen op een gas BBQ?

Indirect grillen is ideaal voor grotere stukken vlees of vis, zoals een hele kip, een varkensschouder of een zalmfilet. Door de langzame garing wordt het vlees heerlijk mals en sappig. Bovendien krijgt het voedsel door deze manier van grillen een heerlijk rokerige smaak. Het kost misschien iets meer tijd, maar het resultaat is het absoluut waard.

Weber gas BBQ

Hoe werkt indirect grillen op een gas BBQ?

Indirect grillen op een gas BBQ is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een BBQ met minimaal twee branders. Voordat je begint is het belangrijk dat je BBQ schoon is en je genoeg gas hebt. Hierna kun je hem aansteken en op temperatuur laten komen.

Zodra je dit gedaan hebt ga je een directe en indirecte zone creëren. Bij een BBQ met twee branders zet je één van de branders op volle kracht en laat je de andere brander uit. Bij een BBQ met vier branders zet je één brander helemaal aan, één iets minder hoog en twee helemaal uit. Hierdoor creëer je een directe en indirecte zone op je BBQ. De directe zone gebruik je om je vlees of vis eerst even snel dicht te schroeien. De indirecte zone gebruik je vervolgens om het voedsel langzaam te laten garen.

Als je vlees of vis gaar is, haal je het van de BBQ en laat je het even rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed kunnen verdelen en het vlees nog sappiger wordt. Daarna is het tijd om te genieten van je heerlijke, sappige en rokerige BBQ-maaltijd!

Wat kun je bereiden met indirect grillen?

Er zijn veel diverse gerechten die je kunt bereiden met de indirecte grillmethode. Met deze techniek kun je heel goed grote stukken vlees en gevogelte bereiden, zoals een pichana of hele kip. Het vlees wordt met deze bereidingsmethode namelijk heel mals en sappig, dat wil je natuurlijk met grotere stukken vlees.

Weber gas BBQ

Hoe lang duurt indirect grillen?

De duur van indirect grillen verschilt per gerecht en per temperatuur. Je kunt er voor kiezen om een gerecht heel lang op een lage temperatuur te garen. Zo kan het tot wel 12 uur duren tot je gerecht klaar is, afhankelijk van het gerecht dat je bereidt. Gemiddeld duurt indirect grillen een uur tot een hele dag.

Weber gas barbecue

Ook interessant: zo kun je roken op een gas BBQ

Naast indirect grillen is het ook mogelijk om op je gas BBQ te roken. Hoe werkt deze grillmethode op een gasbarbecue en wat kun je allemaal bereiden? We leggen het je graag uit.

Gas BBQ roken

Gepubliceerd: 14 september, 2023
Updated: 17 oktober, 2023

Hulp nodig? We staan voor je klaar!

Onze klantenservice is geopend tot 18:00

Kom langs in onze winkels

Er is altijd een winkel bij jou in de buurt

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.