Indirect grillen op een gas BBQ is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een BBQ met minimaal twee branders. Voordat je begint is het belangrijk dat je BBQ schoon is en je genoeg gas hebt. Hierna kun je hem aansteken en op temperatuur laten komen.
Zodra je dit gedaan hebt ga je een directe en indirecte zone creëren. Bij een BBQ met twee branders zet je één van de branders op volle kracht en laat je de andere brander uit. Bij een BBQ met vier branders zet je één brander helemaal aan, één iets minder hoog en twee helemaal uit. Hierdoor creëer je een directe en indirecte zone op je BBQ. De directe zone gebruik je om je vlees of vis eerst even snel dicht te schroeien. De indirecte zone gebruik je vervolgens om het voedsel langzaam te laten garen.
Als je vlees of vis gaar is, haal je het van de BBQ en laat je het even rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed kunnen verdelen en het vlees nog sappiger wordt. Daarna is het tijd om te genieten van je heerlijke, sappige en rokerige BBQ-maaltijd!