Winterse barbecue hapjes

 

Winter, de feestdagen, samenzijn: De tijd voor gezelligheid en lekker eten! Bij AllesvoorBBQ geven we u natuurlijk het hele jaar door tips voor de lekkerste barbecuegerechten om uw speciale dagen zo bijzonder mogelijk te maken, voor klein en groot! Deze week hebben we de lekkerste winterse barbecue hapjes voor u op een rijtje gezet: Modern, makkelijk en voor ieder wat wils, maar vooral: Overheerlijk! 

Flammkuchen met Münsterkaas en Rucola salade

 

Grillmethode: Directe gemiddelde warmte 230 °C
Voorbereidingstijd:
20 Minuten
Grilltijd:
5 - 10 Minuten 

Ingrediënten voor 2 personen

flammkuchen

- 1 el olijfolie
- 60 ml water
- snufje zout
-125 gr bloem

Topping:

- 100 gr zure room
- zout & peper
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 150 gr Münsterkaas in plakjes gesneden
- Handvol gehakte walnoten
- 1 el karwijzaad
- 1 zure appel, in kleine blokjes gesneden 

Salade:

- 75 gr rucola
- 1 kleine sjalot
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- 2 el koolzaadolie
- zout & peper

Benodigdheden

 

weber-pizzaoven

 

Weber Pizzaoven

 

 

weber-original-pizzaspatel

 

Weber Original Pizzaspatel



Bereidingswijze


1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230°C) en verwarm de pizzaoven voor. 2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa. 3. Rol het deeg dun uit tot een ronde of vierkante vorm, verdeel de zure room over het deeg en breng op smaak met zout en peper. Strooi de ui, de Münsterkaas, de appel, de walnoten en het karwijzaad over het deeg. 

 

4. Was en droog de rucola. Schil de sjalot en hak zeer fijn. Meng de honing en het citroensap en voeg langzaam de olie toe tijdens het kloppen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Marineer de rucola in de vinaigrette. 5. Bak de Flammkuchen in de pizzaoven gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is. 6. Snijd de Flammkuchen in stukken en serveer direct met de rucolasalade.

 

Feestelijke worstenbroodjes

 

Grillmethode: Indirecte gemiddelde warmte 200 °C
Voorbereidingstijd: 20 Minuten
Grilltijd:
15 Minuten 

Ingrediënten voor 16 broodjes

worstenbroodjes

- 500 gr gehakt naar keuze
- 1 appel, geschild en geraspt
- schil van 1 sinaasappel
- sap van 1/2 sinaasappel
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- 100 gr pistachenoten, gepeld en grof gehakt (optioneel)
- 100 gr gedroogde cranberries, grof gehakt
- 100 gr paneermeel
- zout en peper
- 4 vellen bladerdeeg
- 1 ei, geklopt
- 1 vel bakpapier 

Benodigdheden

 

weber-grillkorf

 

Weber grillkorf


weber-spatel


Weber spatel

 

Bereidingswijze

 

1. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (200°C). 2. Meng het gehakt, de appel, de sinaasappelschil, de gember, de cranberries, de pistachenoten en het paneermeel in een grote kom en breng op smaak met zout en peper.
3. Rol een vel bladerdeeg uit en snijd doormidden. 4. Verdeel het gehaktmengsel in twee stukken en rol uit tot een worst. Leg op elk vel bladerdeeg een worst, zorg ervoor dat de worst even lang is als het bladerdeeg. 5. Bestrijk het deeg licht in met het ei en vouw het deeg rond de worst. Het ei zorgt ervoor dat het deeg blijft plakken. Herhaal dit bij de tweede
worstenrol. 

 

6. Prik met behulp van een vork een paar gaatjes in het deeg zodat het niet teveel gaat opbollen tijdens
het bakken. 7. Snijd elke rol in 8 stukken. 8. Bekleed de Weber® Style™ Grillkorf met een vel bakpapier en verdeel hierop de worstenbroodjes. Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei. Bak
de worstenbroodjes gedurende 15 minuten met gesloten deksel totdat de kerntemperatuur van de vulling 75°C is. Serveer direct.

 

Garnalen met pittige saus

 

Grillmethode: Indirecte gemiddelde warmte 230 °C
Voorbereidingstijd:
15 Minuten
Grilltijd:
4 - 5 Minuten

 

Ingrediënten voor 4 personen

pittige-garnalen

- 25 - 30 grote garnalen, ongepeld
- 1 stuk verse pampers
- 1 jalapeño
- olie
- zout
- peper

Saus: 

- 1 rode peper
- 20 gr verse gember
- 1/2 appel
- 1/2 tomaat
- 2 el honing
- 1/2 el zout
- 1 el azijn 

Benodigdheden


style-gevogeltestomer

 

Weber style gevogeltestomer




Bereidingswijze

 

1. Maak de garnalen schoon. Schil de gember en snijd deze in zes plakjes. Spoel de jalapeño schoon en snijd deze in schijfjes. 2. Maak de pittige saus. Spoel de rode peper, appel en tomaat af, schil de gember en snijd alles in grove stukken.
3. Meng dit met de honing, het zout en de azijn met behulp van een staafmixer tot een zeer glad mengsel. 4. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte – ongeveer 200 °C. 

 

5. Plaats de gevogeltestomer in het midden van het rooster, sluit het deksel en laat het goed voorverwarmen. 6. Schenk de pittige saus in het bakje van de gevogeltestomer. 7. Breng wat olie aan in de schaal van de gevogeltestomer en gril de ongepelde garnalen, gember- en jalapeñoschijfjes gedurende 4-5 minuten. Serveer de garnalen met de pittige saus.