Trek in toetjes!


Wist u al dat u met uw barbecue veel meer kunt dan hamburgers bakken en steaks grillen? Bij AllesvoorBBQ geven we u de lekkerste recepten en ideetjes voor de barbecue, op allerlei manieren. Deze week presenteren we de lekkerste toetjes, van dessertpizza tot cakejes, het kan allemaal. En zeg nu zelf, het is toch hartstikke leuk om een volledig diner klaar te maken op de barbecue? Het smaakt nog lekkerder ook!

 

Peren Cakejes


Grillmethode: Circulaire methode 175 - 230 °C
Voorbereidingstijd: 45 Minuten
Grilltijd: 15 - 20 Minuten 


Peren Cakejes


Ingrediëntenperen-cakejes
 

Voor de cake
- 250 gr bloem
- 10 gr gist
- 30 gr suiker 
- 150 ml lauwwarme melk
- 1 ei
- 50 gr gesmolten boter


Voor de topping 
- 150 gr crème fraîche 
- 400 gr peren (geschild en in kleine blokjes gesneden)
- 4 el honing
- 40 gr macadamia noten 

 



Benodigdheden



weber-original-pizzaspatel

Weber Original Pizzaspatel





 

weber-pizzasteen-rechthoekig


Weber Pizzasteen rechthoekig




 

Bereidingswijze

 

1. Meng de gist en het suiker in de lauwwarme melk en voeg vervolgens de bloem, ei en boter toe. Kneed er een deegbal van en bedek het deeg zodat het nog 30 minuten kan rijzen. 2. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol ze uit (niet te
dun). Smeer de crème fraîche erop en laat rusten gedurende 10 minuten. 


3. Verdeel vervolgens de blokjes peer en honing over de cakejes en besprenkel met honing. 4. Bereid de barbecue voor op indirecte of circulaire medium warmte (175 - 230 °C). En leg de pizzasteen op de barbecue zodat deze gedurende 10 minuten kan voorverwarmen. 5. Leg een stukje bakpapier op de pizzasteen en leg de cakejes erop. Bak de cakejes gedurende 15-20 minuten. Serveer met een laagje poedersuiker.

 

Pizza met rood fruit en witte chocolade


Grillmethode: Directe gemiddelde warmte 175 - 230 °C
Voorbereidingstijd: 10 Minuten
Grilltijd: 8 - 10 Minuten

 

Ingrediëntenpizza-rood-fruit


- Kant en klaar pizzadeeg
- 500  gr aardbeien
- 250 gr frambozen
- 100 gr bramen
- 1 trosje druiven
- 120 ml crème fraîche
- 30 gr poedersuiker
- 8 blokjes witte chocolade


Benodigdheden

 

weber-original-pizzaspatel

 

Weber Original Pizzaspatel






weber-pizzasteen

Weber Pizzasteen rond Ø 26 cm




 

Bereidingswijze


1. Bereid de barbecue voor op de circulaire methode hoge warmte 230 – 290 °C en verwarm de pizzasteen gedurende 15 minuten voor. 2. Rol het deeg uit, met de poedersuiker met de crème fraîche en smeer dit gelijkmatig over het deeg. 3. Strooi een beetje bloem op de pizzasteen en leg vervolgens de pizzabodem op de pizzasteen. Bak de pizza gedurende 3-4 minuten. 

 

4. Leg de witte chocolade op de pizzabodem, sluit de deksel en bak nogmaals gedurende 3 minuten totdat de chocolade gesmolten is. 5. Snijd vervolgens het fruit in tweeën of in kwarten (afhankelijk van de grootte van het fruit). 6. Haal de pizza van de barbecue en verspreid het fruit gelijkmatig over de pizza.

 

Beignets met appel en kaneel

 

Grillmethode: Directe gemiddelde warmte 175 - 230 °C
Voorbereidingstijd: 50 Minuten
Grilltijd: 1-3 Minuten


Ingrediëntenbeignets-appel-kaneel

- 3 appels
- kaneel en suiker
- bakboter
- poedersuiker
 

Voor het deeg
- 6 eieren
- 2 l karnemelk
- 500 gr tarwebloem
- 1 tl zout
- 2 el suiker
- 1/2 tl bakpoeder
- citroensap 


Benodigdheden


weber-gbs-poffertjespan


Weber GBS Poffertjespan






weber-gourmet-grillrooster

 


Weber GBS Grill rooster




 

Bereidingswijze


1. Deel eidooiers en eiwitten. Meng de dooiers met karnemelk, bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Meng het grondig met een mixer. Zorg ervoor dat het mengsel glad en zonder klonten is. Laat het beslag 30 minuten rusten.
2. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door het beslag. 3. Was de appels, snijd ze in kleine blokjes (3x3 mm) en doe de blokjes in een kom. Voeg vervolgens kaneel, suiker en citroensap toe naar smaak. Meng het mengsel door het deeg.

 

4. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C) en leg de Weber Gourmet BBQ System - Ebelskiver in de barbecue om deze gedurende 10 minuten voor te verwarmen. 5. Doe een beetje boter in elke uitsparing en laat de boter bruin worden. Vul vervolgens voor 3/4 met het beslag. Draai de beignets om wanneer deze een korstje krijgen aan de onderkant. 6. Serveer warm met eventueel poedersuiker.

 

Geniet van heerlijke toetjes!