Tip: barbecue schoonmaken

Tip: barbecue schoonmaken

De barbecue schoonmaken na een heerlijke maaltijd en een gezellige avond is wel het laatste waar iedereen zin in heeft. Toch is het voor de levensduur en het plezier van uw barbecue erg belangrijk. Wij van AllesvoorBBQ geven u daarom een aantal tips voor een snelle en eenvoudige reiniging van uw barbecue. Zo bent u snel klaar en ziet u niet meer op tegen het schoonmaken.

- Smeer het rooster in met olie

Voordat u begint met barbecueën, smeert u het rooster in met zonnebloem- of arachideolie. Zo voorkomt u dat etensresten en vuil aan het rooster blijven plakken. Hierdoor heeft u aan het einde minder schoonmaakwerk aan uw barbecue.

- Wacht niet te lang

Zorg ervoor dat u na gebruik van de barbecue deze zo snel mogelijk schoonmaakt. Zo krijgen de etensresten en het vuil minder kans om zich aan het rooster te hechten.

Als het rooster nog warm is, maakt u het rooster met een schoonmaakborstel eenvoudig schoon. U kunt de barbecue aan het einde bijvoorbeeld op een hoge temperatuur stoken en hierna het vuil er af borstelen.

Pas hierbij wel op voor het hete rooster, gebruik een BBQ handschoen voor uw veiligheid. 

 

 

BBQ schoonmaken AllesvoorBBQ

- Gebruik lekbakjes 

Heeft u een gas- of elektrische barbecue? Dan kunt u het beste gebruik maken van lekbakjes. Deze vangen de vetten en sappen tijdens het barbecueën op. Als de barbecue en bakjes afgekoelt zijn (nooit heet), kunt u ze makkelijk leeggooien boven de container. Dit scheelt u veel schoonmaakwerk.

 BBQ reinigers AllesvoorBBQ

 

- Gebruik de juiste reiniging

Uw barbecue is gemaakt van hoogwaardige materialen die de kwaliteit en levensduur van uw barbecue waarborgen. Het is belangrijk om te kiezen voor een reiniger die geschikt is voor het materiaal van uw barbecue. AllesvoorBBQ verkoopt reinigers voor alle soorten en materialen barbecues. Bekijk ons assortiment reinigers.

 - De beschermhoes

Met een beschermhoes beschermt u, uw barbecue tegen vuil en alle weersinvloeden. Dit scheelt aanzienlijk bij het schoonmaken van uw barbecue. Bekijk onze beschermhoezen.

Wilt u meer tips voor de schoonmaak van uw barbecue? Kom dan naar één van onze winkels voor uitleg en alle accessoires. Of bekijk onze webwinkel:

Naar accessoires