Rotisserie: Hoe werkt het?


U kent het wel, op de markt draaien ze heerlijk ruikende kippetjes aan het spit, bij de slager doen ze hetzelfde en op onze website ziet u zelfs lamsbenen en rollades voorbij komen. Het lijkt u hartstikke leuk, lekker en creatief. Maar hoe werkt het eigenlijk? Is het niet moeilijk? Kost het veel tijd? Met ons stappenplan gaat het u ook lukken. Binnen een mum van tijd draait u kippetjes en kalkoentjes aan het spit alsof het niks is.

De braadspit

Allereerst beginnen we bij het uitkiezen van een braadspit. Er zijn braadspitten in verschillende soorten en maten, net als barbecues. Het makkelijke is dat er voor elke barbecue een eigen braadspit is. Voor de 57 cm barbecues van weber bijvoorbeeld, maar ook voor uitgebreide buitenkeukens zoals de Genesis of Spirit serie. Onze braadspitten bekijkt u hier.

De voorbereidingkip-vastbinden

We beginnen simpel. Kip of kalkoen is erg lekker van het spit, en het kost niet veel voorbereidingstijd. Hiermee verrast u, uw gasten. Daarnaast heeft u slagerstouw nodig om de kip vast te binden. Voor de marinade kunt u gebruiken wat u lekker vindt, we gebruiken voor het voorbeeld olie, zout en peper en wat paprikapoeder. 

Bereid ondertussen de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175-230°C). U kunt de briketten het beste aan een kant van de barbecue leggen en een druipbakje in het middenplaatsen, zodat de vleessappen niet verloren gaan. 

Grillen maar!kalkoen-rotisserie

Knoop nu de kip goed vast, vergeet de poten en vleugels niet. Steek het spit door de kalkoen of kip en steek de vorken in het vlees (voordat u de schroeven aandraait) zodat het stevig aan het spit zit. Draai daarna de schroeven aan. Zet het spit op de barbecue (in de ring). Een kalkoen of kip van 7 kilo heeft ongeveer 2 tot 2,5 uur nodig om te garen. De kerntemperatuur dient dan 77°C  te zijn.

Eet smakelijk!

 

Benodigdheden


grillspitweber-druipbakje 

Een goede draaispit                       Weber druipbakjes