Stone Baked Pizza

Ingrediënten:

- 500 gram bloem

- 250 ml warm water

- 2 tl gist

- 1 tl suiker

- Snufje zout

- Olijfolie

Bereiding:

Verwarm de BBQ voor op 300 graden. Meng de gist met 2 tl warm water en zet het 15 minuten warm weg. Plaats de bloem en het zout in een grote kom, met een kuiltje in het midden. Doe de rest van het water bij de gist en roer het door elkaar. Leg het gistmengsel in het kuiltje en meng het langzaam door tot je een stevige bal hebt. Voeg een beetje bloem toe als het mengsel te nat is.

Leg de bal op een licht bebloemde plank en kneed de bal een kwartier tot het deeg soepel is. Voeg in een schone schaal een tl olijfolie toe en rol de bol er doorheen. Dek de kom vervolgens af met een doek. Laat het deeg nu 60 – 90 minuten rijzen. Het deeg verdubbelt nu in grootte.

Haal de deegbal uit de kom en kneed deze nogmaals op je bebloemde plank. Als je lekkere dunne pizza’s wilt, verdeel je het deeg in 4 stukken en maak je daar balletjes van. Bebloem de plank licht en rol het bolletje met de deegroller uit tot een diameter van ongeveer 30 cm.(De andere ballen bedekt laten liggen, anders drogen ze uit.) Beleg je pizza vervolgens met je favoriete topping en bak de pizza in ongeveer 6-8 minuten af op de pizzasteen. (Als je polenta op de pizzasteen legt, plakt de bodem niet aan de plank.)

Bekijk hier onze pizzastenen.