Veel mensen zouden er niet snel aan denken, maar er is veel meer mogelijk met de barbecue dan het bereiden van vlees en vis. Een (erg lekker) voorbeeld daarvan is de pizza!

PizzasteenVoor het bereiden van pizza’s op de barbecue heeft u een pizzasteen nodig. Dit is een platte steen die wordt gebruikt om de hitte gelijkmatig te verdelen over de pizza (of andere etenswaren die op de steen liggen, bijvoorbeeld brood). De pizza wordt zo gelijkmatig verwarmd, net als in een hete lucht oven. Bovendien absorberen de minuscule gaatjes in de steen vocht, zodat de korst van de pizza heerlijk krokant wordt. Afhankelijk van de dikte van de pizza en de hitte van de barbecue is een pizza binnen 10 tot 20 minuten klaar.

Tips voor het gebruik van de pizzasteen:
- Strooi een dun laagje meel op de steen of leg er een stuk bakpapier op, zodat de pizza niet aan de steen vastplakt. Let op: het bakpapier moet u na 3-4 minuten verwijderen.
- Plaats de pizzasteen pas op de barbecue als er geen vlammen meer zijn; gloeiende kolen zijn prima als hittebron. Dit voorkomt dat de steen verbrandt en zwart wordt.
- Voor de beste verhitting moet u – indien mogelijk – het deksel van uw barbecue sluiten.
- Het beleggen van de pizza gaat makkelijker als u de bodem eerst kort voorbakt op de steen, want dan is het deeg minder plakkerig. Om te voorkomen dat er ingrediënten in de barbecue vallen en deze de geur en smaak van de pizza beïnvloeden, kunt u de bodem het beste niet boven de barbecue beleggen.
- De pizzasteen blijft heel lang heet als deze is verhit. Hierdoor kunt u zelfs als de houtskool bijna is opgebrand nog een pizza bakken. Pas wel op met de hitte van de steen en gebruik altijd goede handschoenen en bij voorkeur een pizzaschep om de pizza van de steen te halen.

Uiteraard kunt u voor een goede pizzasteen bij ons terecht. Neem eens een kijkje in ons assortiment pizzastenen van Weber en Boretti.

Succes met het klaarmaken van overheerlijke pizza’s! Eet smakelijk!

Pizza van de barbecue