Biefstuk met gegrilde peer

 

Ingrediënten voor 4 personen: 

Biefstuk:

  • 1 kg biefstuk (bijv. Bavette of flank) 
  • olie
  • zout 
  • peper
Gegrilde peren:
  • 2 peren
  • 3 el honing
Gerookte camembert:
  • 1 camembert (ong. 250 g), 
  • 1 el honing 
  • 2 takjes tijm 
  • 1 takje rozemarijn 

 

         

Benodigdheden:

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 25 minuten
  • Barbecuetijd: 30 minuten

Barbecuemethode:

  • 250 graden
  • Direct / Indirect

 

Bereiding biefstuk


In de keuken:

Snijd het vlees in vier stukken en breng op smaak met olie, zout en peper.

Op de barbecue:

  1. Verwarm de barbecue voor op ongeveer 250⁰C en gebruik de directe methode. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u voor ½ gevulde brikettenstarter met brandende briketten nodig. 
  2. Plaats het schroeirooster in het GBS grillrooster en laat het opwarmen.
  3. Als het rooster heet is, legt u de steaks op het schroeirooster en bakt u ze gedurende 1 tot 2 minuten. 
  4. Draai de steaks om en bak ze nog 1 tot 2 minuten.
  5. Verplaats de steaks naar indirecte hitte en laat ze nog gedurende 5 tot 10 minuten verder garen, afhankelijk van de smaakvoorkeur.

 

Bereiding gegrilde peren


In de keuken:

  1. Spoel de peren af en snijd ze over de lengte in plakken van 0,5 cm.
  2. Bestrijk beide kanten van elk plakje met honing

Op de barbecue:

  1. Verwarm de barbecue voor op ongeveer 200⁰C en gebruik de directe methode. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u voor ½ gevulde brikettenstarter met brandende briketten nodig.
  2. Leg de plakjes op het grillrooster en bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.

Bereiding gerookte camembert


In de keuken:

  1. Laat de houtsnippers weken.
  2. Haal de camembert uit de verpakking en leg hem in de grillkorf.
  3. Giet de honing over de camembert.
  4. Hak de tijm en rozemarijn grof en strooi de kruiden op de met honing overgoten camembert.

Op de barbecue:

  1. Verwarm de Weber Smokey Mountain Cooker rookoven voor op ongeveer 150⁰C. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u voor ½ gevulde brikettenstarter met brandende briketten nodig.
  2. Laat de houtsnippers uitlekken en voeg een handje snippers toe aan de brandende briketten toe.
  3. Plaats de grillkorf met de camembert op het bovenste grillrooster zodat het begint te roken.
  4. Laat alles ongeveer 15 minuten roken of totdat de camembert zacht is.
  5. Laat de camembert 5 minuten rusten alvorens de kaas te serveren.

Gerecht afmaken

 

  1. Leg op de biefstuk de gegrilde peren, daarop een plakje blauwe kaas.
  2. Nog even op de bbq met gesloten deksel tot de kaas is gesmolten.
  3. Direct serveren op voorverwarmde borden.