Oosters goud van de barbecue


Vaak denken we bij Oosters eten aan wokken, maar wist u al dat de lekkerste oosterse smaken ook boven een open vuur gekookt worden? Organiseer eens een Oosterse barbecue! U zult versteld staan van de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van de Oosterse keuken. Wij geven u hier verschillende recepten mee die snel, makkelijk klaar zijn en iedereen lekker gaat vinden.


Gewokte 'vijf-minuten' pepersteak


Grillmethode: Directe hoge warmte 230 - 290 °C
Voorbereidingstijd: 25 Minuten
Grilltijd: 5 Minuten 


Ingrediëntengewokte-pepersteak

- 1 el olijfolie
- 1 el geroosterde sesamzaadolie
- 1 el geraspte verse gember
- 2 fijngeperste grote tenen knoflook
- 500 gr sirloin steak, gesneden in reepjes van ong 1 cm dik
- 3 grote paprika's (1 rode, 1 groene, 1 gele) gesneden in reepjes 0,5 cm
- 1 ui, gesneden in dunne plakken
- Handjevol korianderblaadjes
- 250 gr gekookte rijst

voor de saus:

- 125 ml zoutarme runderbouillon
- 50 ml oestersaus
- 2 el sojasaus
- 1 el suiker
- 2 tl maïzena

 

Benodigdheden 

weber-gbs-wok



Weber GBS wok






weber-wpkbestek

 



Weber Wokbestek, tweedelig



 

Bereidingswijze

 

1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng ze goed. 2. Meng de olijfolie, sesamzaadolie, gember en
knoflook in een schaal en voeg de reepjes Sirloin steak toe. Zorg ervoor dat de marinade goed over het vlees komt.
3. Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte (230-290 °C). Leg de Weber Gourmet BBQ System - Wok in de barbecue en warm deze gedurende 10 minuten op. Leg de saus, steaks, paprika’s, ui en koriander in de buurt van de barbecue. 

 

4. Wanneer de wok goed warm is, doe de Sirloin steaks in de wok (leg het vlees iets van elkaar in de wok). Gril op directe hoge warmte gedurende 1 minuut (roer eenmaal na 30 seconden) met de deksel open totdat het vlees bruin begint te worden en gemakkelijke loslaat van de wok. 5. Voeg paprika en ui toe en roer alles gedurende 2 minuten goed door elkaar. Voeg de saus toe en roer nog 10 seconden. Sluit de deksel en laat tot kookpunt komen. 6. Laat daarna nog 1 minuut doorkoken zodat de saus dik genoeg is om de groentes te bedekken. 7. Haal de wok van de barbecue en serveer met de warme rijst.

 

Gemarineerd 'Bulgogi' rundvlees koreaanse stijl


Grillmethode: Directe gemiddelde warmte 175 - 230 °C
Marineertijd: 3 - 4 uren 
Voorbereidingstijd: 30 Minuten
Grilltijd: 1 Minuut

 

Ingrediëntenbulgogi-rundvlees-koreaans

- 750 gr zacht rundlvees (lendenfilet of biefstuk)

Voor de marinade:
- 1 el rijstwijn (bijvoorbeeld japanse sake)
- 60 ml sojasaus
- 2 el geroosterde sesamzaad olie
- 1 el bruine suiker
- 1 el zeer fingesneden knoflook
- 1 snufje versgemalen zwarte peper
- 1 el fijngesneden bieslook

 

Benodigdheden 

koreaanse-barbecue

Weber koreaanse barbecue





weber-gbs-grillrooster



Weber GBS grillrooster




 

Bereidingswijze


1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng ze goed. 2. Meng de olijfolie, sesamzaadolie, gember en
knoflook in een schaal en voeg de reepjes Sirloin steak toe. Zorg ervoor dat de marinade goed over het vlees komt.
3. Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte (230-290 °C). Leg de Weber Gourmet BBQ System - Wok in de barbecue en warm deze gedurende 10 minuten op. Leg de saus, steaks, paprika’s, ui en koriander in de buurt van de barbecue.

 

4. Wanneer de wok goed warm is, doe de Sirloin steaks in de wok (leg het vlees iets van elkaar in de wok). Gril op directe hoge warmte gedurende 1 minuut (roer eenmaal na 30 seconden) met de deksel open totdat het vlees bruin begint te worden en gemakkelijke loslaat van de wok. 5. Voeg paprika en ui toe en roer alles gedurende 2 minuten goed door elkaar. Voeg de saus toe en roer nog 10 seconden. Sluit de deksel en laat tot kookpunt komen. 6. Laat daarna nog 1 minuut doorkoken zodat de saus dik genoeg is om de groentes te bedekken. 7. Haal de wok van de barbecue en serveer met de warme rijst.

 

Kruidige sesam kippenvleugeltjes met komkommersalade 

Grillmethode: Directe hoge warmte 230 - 290 °C
Marineertijd: 20 - 30 Minuten
Voorbereidingstijd: 30 Minuten
Grilltijd: 20 - 25 Minuten

 

Ingrediëntensesam-kippenvleugeltjes

- 1,5 kg kippenvleugeltjes

Voor de marinade:
- 60 ml sojasaus + 2 el sojasaus
- 5 el bruine suiker
- 3 el fijngesneden lente-ui
- 2 el rijstazijn
- 2 el sesamzaad
- 1 el olijfolie
- 1 el geroosterde sesamzaadolie
- 1 el hete chili-knoflooksaus (sriracha)
- 2 tl fijngesneden verse gember
- 3 fijngesneden tenen knoflook


Voor de salade:
- 1 komkommer, zonder schil en zaden, gehalveerd en in dunne plakjes
- 1 tl grof zeezout
- 3 el rijstazijn
- 2 tl olijfolie
- 1 tl geroosterde sesamzaadolie
- 1/2 tl tl fijngesneden verse gember
- 1 fijngesneden kleine teen knoflook
- 2 tl honing
- 2 tl sojasaus
- snufje versgemalen zwarte peper
- 1 kleine fijngesneden rode ui


Benodigdheden

 

gevogelterooster
 

 Weber gevogelterooster





weber-verticaal-systeemrek

 

Weber verticaal systeemrek 8 spiesen 

 

 

 

 

Bereidingswijze
 

1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Zet ongeveer 1/3 van de marinade aan de kant en giet de rest in een grote plastic zak. Doe de kippenvleugels erin, druk de lucht uit de zak en sluit hem goed af. Draai de zak een
aantal keren zodat de kippenvleugels goed in de marinade zitten. Laat gedurende 20-30 minuten op kamertemperatuur marineren. 2. Doe de komkommer in een vergiet, zet het vergiet boven een schaal. Kruid het vervolgens met zout en laat staan gedurende 15-20 minuten. 3. Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte (230 – 290 °C) en zet het Verticaal Systeemrek met gevogelterooster op de barbecue. 

 

4. Doe de ingrediënten voor de salade in een schaal en meng het goed. Spoel de komkommer schoon en laat deze uitlekken. Dep vervolgens de komkommer droog met keukenpapier. Voeg de komkommer toe aan de schaal met het salademengsel. 5. Haal de kippenvleugels uit de zak, laat de overtollige marinade afdruipen en leg de kippenvleugels op het gevogelterooster (gooi de zak met marinade weg). Grill de vleugels gedurende 20-25 minuten met gesloten deksel totdat de huid donkerbruin en knapperig is en het vlees niet meer roze is. 6. Doe de kippenvleugels vervolgens in een grote schaal en giet de overgebleven marinade eroverheen. 7. Serveer warm met de salade.

 

Misosoep met mais en shitake paddenstoelen


Grillmethode:
Directe gemiddelde warmte 175 - 230  °C
Voorbereidingstijd: 20 Minuten
Grilltijd: 6 - 8 Minuten 


Ingrediëntenmiso-soep


- 1,2 l zoutarme groentebouillon
- 150 ml mirin
- 4,5 el lichte miso 
- 5,5 el arachide-olie
- fijn geraspte schil van 1 limoen
- 1,5 el limoensap
- 1,5 tl tamari- of zoutarme sojasaus
-  2 tl fijngeperste knoflook
- 2 tl fijngehakte verse gember
- 225 gr shiitake paddenstoelen, gereinigd, stelen verwijderd, in 1 cm dikke plakjes gesneden
- 200 gr verse maïskorrels
- 2 el bieslooksnippers

 

Benodigdheden


weber-gbs-wok
 

 

Weber GBS wok




weber-wok-bestek




Weber wok bestek




 

Bereidingswijze


1. Bereid de barbecue voor op directe, gemiddelde warmte (175-230° C) en verwarm de Weber Gourmet BBQ System – Wok voor. 2. Verwarm de bouillon en Mirin tot het kookpunt. Roer in een kleine kom de Misopasta met 75 ml hete bouillon glad. 3. Meng in een tweede, kleine kom 3 el arachide-olie met de schil van de limoen, het sap en Tamari. De op smaak gebrachte olie wordt later gebruikt om over de soep te schenken. 

 

4. Meng in een middelgrote kom met een garde de knoflook, gember en de resterende 2,5 el arachideolie. Voeg de paddenstoelen toe. Goed roeren, zodat alle paddenstoelen doordrenkt worden. Gril de paddenstoelen in de wok op gemiddelde, directe warmte met gesloten deksel gedurende 6-8 min. Regelmatig roeren tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg de maïskorrels toe en giet de hete bouillon erbij. Verwarm het geheel tot het kookpunt en voeg dan de glad geroerde Misopasta erbij. Alles wederom goed doorroeren. 5. Schenk de Miso soep in de soepkommen en verdeel de maïs en champignons gelijkmatig. Roer de Tamari-limoenolie nogmaals door en schenk deze over de soep in de kommen en bestrooi dit met de bieslooksnippers.