nacho's van de barbecue

 

Nacho’s, wie is er nou niet gek op deze snack? En van de barbecue zijn ze nog lekkerder! In slechts een half uurtje tijd tover je deze nacho schotel op tafel. 

 

Ingrediënten: 

  • 1 zak tortilla chips
  • 250 gram Rundergehakt
  • 1 Puntpaprika
  • 1 Rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Geraspte kaas (bij voorkeur cheddar)
  • Guacamole
  • Zure room
         

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • BBQ tijd: 10/15 minuten minuten

Benodigdheden:

  • Barbecue met deksel
  • Gietijzeren pan of schaal 

Barbecuemethode:

  • Indirect
  • BBQ temperatuur: 180 graden

 

Bereiding

 

  • Verwarm de barbecue naar een temperatuur 160 graden.
  • Rul het gehakt in een pan en voeg er wat tomatenblokjes aan toe. Breng eventueel op smaak met kruiden. Snipper ondertussen de puntpaprika, tomaat en rode ui.
  • Doe de tortilla chips in een gietijzeren pan of schaal, verdeel het gehaktmengsel erover en verdeel de puntpaprika, tomaat, rode ui en zwarte bonen erover. Strooi er een ruime hoeveelheid geraspte kaas over, cheddarkaas smelt het mooist op de barbecue.
 
 nacho's barbecue
 
  • Plaats de nacho’s indirect op de barbecue en laat het ongeveer 10 tot 15 minuten staan. De nacho schotel is klaar als de kaas mooi is gesmolten.
 
 nacho's barbecue
 
 
  • Garneer de nacho schotel af met wat zure room en guacamole. De nacho’s zijn het allerlekkerst als je ze direct opeet. Eet smakelijk!

 

 nacho's barbecue

 

Deel je eigen barbecue recept!


Heb jij ook een geweldig recept voor op de barbecue? Deel het met ons! Mail je recept naar recepten@allesvoorbbq.nl en wij zetten het op de site.

Als je een recept naar ons opstuurt zien we graag de volgende onderdelen terug:

  • Foto van het gemaakte gerecht
  • Foto van het gerecht op de BBQ
  • De gebruikte BBQ en eventuele accessoires die nodig zijn
  • De ingrediënten
  • De bereidingsinstructies (het recept dus)
  • De bereidingstijd

Als je kan inschatten wat de moeilijkheidsgraad van het recept is horen we dat ook graag! Je kunt uiteraard ook links naar social media meesturen, dan taggen we je als we het op social media plaatsen.

Alvast heel erg bedankt voor jouw inzending en eet smakelijk!