De lekkerste paasgerechten

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent dat de lente weer zijn intrede doet. Wij zijn erg blij met de eerste zonnestralen en verheugen ons op een mooi voorjaar waarbij de barbecue weer centraal mag staan. Wil je nou echt iets lekkers en bijzonders klaarmaken deze paasdagen dan zit je hier goed. Wij geven je de lekkerste recepten voor een geslaagd en vrolijk paasfeest!

 

Quiche met asperge, tomaten en feta

 

Grillmethode: Directe gemiddelde warmte 175 - 230 °C
Voorbereidingstijd:
20 Minuten
Grilltijd:
15 - 17 Minuten

 

Ingrediëntenpaasrecept-1


- 6 grote eieren
- 60 ml melk
- 60 ml room
- 120 gr parmezaanse kaas
- 1/4 tl grof zeezout
- 1/4 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl olijfolie
- 250 gr asperges zonder uiteindes in stukjes van 2 cm
- 2 fijngesneden knoflooktenen
- 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
- 150 gr verkruimelde fetakaas

 

Benodigdheden


weber-gbs-dutch-oven


 Weber GBS Dutch Ovenkevlar-handschoenen

 

Weber Kevlar handschoenen

Bereidingswijze

1. Mix in de blender de eieren, de melk, de room, de Parmezaanse kaas, zout en peper gedurende 10 seconden en zet het aan de kant. 2. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde hitte (175-230°C) en plaats de Gourmet BBQ
System – Dutch Oven in het rooster en verwarm gedurende 10 minuten voor. 3. Doe de olie in de pan en daarna de asperges, roer stevig door. Doe daarna het deksel dicht gedurende 2 minuten. Haal de pan van het rooster met behulp
van de barbecuehandschoenen en schud de pan heen en weer zodat de olie goed verspreid wordt over de asperges en de bodem en zijkanten van de Gourmet BBQ System – Dutch Oven. 

 

4. Plaats de Gourmet BBQ System – Dutch Oven terug op het rooster en verspreid de asperges goed over de bodem, verdeel dan de knoflook, de tomaat en de feta over de asperges. Giet daarna het eimengsel in de Gourmet BBQ System – Dutch Oven. 5. Gril de quiche op directe gemiddelde warmte, met het deksel zo veel mogelijk gesloten, net zolang totdat het ei dik, goudbruin en stevig in het midden is (na ongeveer 15 minuten). Haal de Gourmet BBQ System – Dutch Oven daarna van de barbecue en serveer meteen.

 

Mini pitabroodje met gerookte eendenborst

Grillmethode: Indirecte matige warmte 110 - 175 °C
Voorbereidingstijd: 25 Minuten 
Grilltijd: 30 Minuten - 2 Uur

 

Ingrediënteneendenborst


- 1 eendenborstfilet
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- 1/4 chinese kool
- 4 kleine pita broodjes

Glazuur:

- 1 citroen
- 2 el honing
- 30 ml ketjap
- 30 ml balsamico-azijn 

Compote:

- 1 grote ui in halve ringen gesneden
- 2,5 el suiker
- 10 ml balsamico-azijn 
- sap van 1 sinaasappel

 

Benodigdheden

weber-gbs-dutch-oven

 

Weber GBS Dutch Ovenhoutsnippers-apple


Weber Houtsnippers apple

Bereidingswijze

1. Bereid de barbecue voor op indirecte lage warmte. 2. Snijd de eendenborst kruislings in met ondiepe snedes aan de vette zijde. Verwijder overtollig/ overhangend vet. 3. Breng de eendenborst op smaak met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
4. Maak het glazuur door de ingrediënten in een klein pannetje in te koken tot een stroperig geheel. Doe dit op een zacht vuurtje. 5. Fruit in de Dutch Oven de gesneden rode uien, voeg suiker toe en blus af met sinaasappelsap en de balsamicoazijn. Laat zachtjes inkoken en zacht worden, roer tot er een compote ontstaat. 6. Leg de eendenborst op het grillrooster. Voeg een handje vol in water geweekte Apple houtsnippers toe aan de hete briketten of doe de houtsnippers
in de Smoker Box voor een gasbarbecue. Rook de eendenborst tot medium/rose gaar gedurende ½ tot 2 uur (afhankelijk van de gewenste gaarheid en de temperatuur van de barbecue). 

 

7. Zodra de eendenborst rose is kunnen de filets van de barbecue gehaald worden. Laat ze even rusten alvorens ze aan te snijden. Smeer de filet in met het glazuur. 8. Rooster de pitabroodjes kort op de barbecue, hierdoor worden ze soepeler en gemakkelijker om te hanteren. 9. Snijd de pitabroodjes voor de helft open en vul deze met fijngesneden Chinese kool, rode uien compote en de dungesneden eendenborst. 10. Besprenkel eventueel met een beetje van het overgebleven glazuur. Serveer direct.