dadels geitenkaas spek

 

De barbecue is niet alleen geschikt voor het maken van grote gerechten, ook kleine hapjes zijn perfect te maken. Deze gevulde dadels zijn om je vingers bij af te likken! 

 

Ingrediënten: 

  • Dadels
  • Geitenkaas
  • Ontbijtspek
  • Honing

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • BBQ tijd: 30 - 45 minuten
         

Benodigdheden:

  • Barbecue met deksel
  • Rookhout
  • BBQ kwast
  • Cocktailprikkers
  • BBQ kwast 

Barbecuemethode:

  • Indirect
  • BBQ temperatuur: 200 graden

 

Voorbereiding

Laat het rookhout weken in wat water. Verwijder de pit uit de dadels en vul deze vervolgens met geitenkaas. Wikkel er een stukje ontbijtspek omheen en prik er een cocktailprikker in. Meng de honing met wat water, zodat het beter smeerbaar wordt. De honing heb je pas nodig als de gevulde dadels op de barbecue liggen.


Bij de barbecue

 

Verwarm de barbecue naar een temperatuur van 200 graden. Wil je de gevulde dadels een lekkere rooksmaak geven? Voeg dan de houtsnippers toe aan de barbecue. Leg de dadels op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze ongeveer 30 tot 45 minuten liggen. Als het spek een mooi bruin kleurtje heeft, kun je de dadels insmeren met het mengsel van honing en water. Laat de dadels nog heel even op de barbecue liggen, zodat de honing in het spek kan trekken en een beetje sticky wordt. 

De gevulde dadels zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Eet smakelijk!