Ingrediënten voor 4 personen: Biefstuk:
Gegrilde peren:
Gerookte camembert:
|
Benodigdheden:
Bereidingstijd:
Barbecuemethode:
|
Bereiding biefstuk
In de keuken:
Snijd het vlees in vier stukken en breng op smaak met olie, zout en peper.
Op de barbecue:
- Verwarm de barbecue voor op ongeveer 250⁰C en gebruik de directe methode. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u voor ½ gevulde brikettenstarter met brandende briketten nodig.
- Plaats het schroeirooster in het GBS grillrooster en laat het opwarmen.
- Als het rooster heet is, legt u de steaks op het schroeirooster en bakt u ze gedurende 1 tot 2 minuten.
- Draai de steaks om en bak ze nog 1 tot 2 minuten.
- Verplaats de steaks naar indirecte hitte en laat ze nog gedurende 5 tot 10 minuten verder garen, afhankelijk van de smaakvoorkeur.
Bereiding gegrilde peren
In de keuken:
- Spoel de peren af en snijd ze over de lengte in plakken van 0,5 cm.
- Bestrijk beide kanten van elk plakje met honing
Op de barbecue:
- Verwarm de barbecue voor op ongeveer 200⁰C en gebruik de directe methode. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u voor ½ gevulde brikettenstarter met brandende briketten nodig.
- Leg de plakjes op het grillrooster en bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Bereiding gerookte camembert
In de keuken:
- Laat de houtsnippers weken.
- Haal de camembert uit de verpakking en leg hem in de grillkorf.
- Giet de honing over de camembert.
- Hak de tijm en rozemarijn grof en strooi de kruiden op de met honing overgoten camembert.
Op de barbecue:
- Verwarm de Weber Smokey Mountain Cooker rookoven voor op ongeveer 150⁰C. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u voor ½ gevulde brikettenstarter met brandende briketten nodig.
- Laat de houtsnippers uitlekken en voeg een handje snippers toe aan de brandende briketten toe.
- Plaats de grillkorf met de camembert op het bovenste grillrooster zodat het begint te roken.
- Laat alles ongeveer 15 minuten roken of totdat de camembert zacht is.
- Laat de camembert 5 minuten rusten alvorens de kaas te serveren.
Gerecht afmaken
- Leg op de biefstuk de gegrilde peren, daarop een plakje blauwe kaas.
- Nog even op de bbq met gesloten deksel tot de kaas is gesmolten.
- Direct serveren op voorverwarmde borden.