Broodje Côte de boeuf

Urbex BBQ’en, oftewel op het kleinste balkon middenin de stad het lekkerste gerecht bereiden. Zo bereidde Fabian dit recept: een broodje côte de boeuf op een bedje van geroosterde courgettes en gorgonzolasaus.

Ingrediënten, hoeveelheden en aantallen naar smaak: 

  • 1,5kg côte de boeuf
  • Broodjes
  • Courgette
  • Gorgonzola
  • Knoflookgras
  • Bosui
  • Rode peper
  • Zout
  • Peper
  • Een knol knoflook
 
         

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • BBQ tijd: +- 30 minuten

Benodigdheden:

  • Barbecue
  • Kolen
  • Aluminiumfolie
  • Barbecuethermometer
  • Vleesthermometer

Barbecuemethode:

  • Direct
  • Barbecuetemperatuur +- 220 graden
  • Big block houtskool voor een hoog temperatuur



Voorbereiding

  • Prak de gorgonzola fijn
  • Hak het knoflookgras fijn
  • Snijd de bosui en rode ui in stukken
  • Meng de fijngeprkte gorgonzola met het fijngehakte knoflookgras, de bosui en rode ui en voeg het zout en de peper toe. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Wikkel de knol knoflook in aluminiumfolie
  • Snijd de courgette in plakken

Bereiding

  • Leg de in aluminiumfolie gewikkelde knoflook tussen de kolen
  • Verwarm de barbecue tot een temperatuur van +- 220 graden
  • Plaats de côte de boeuf op de barbecue en gaar deze tot een kerntemperatuur van 56 graden. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte en het gewicht van het vlees. Rooster tegelijkertijd de plakken courgette (en eventueel de broodjes) op de barbecue
  • Knijp de knoflook uit over het vlees en smeer het vervolgens uit
 Broodje Côte de boeuf
 
  • Snijd het vlees in repen van circa 1 cm dik

 Broodje Côte de boeuf

  • Beleg de helft van de broodjes met de gorgonzola saus en beleg de andere helft met de courgette
Broodje Côte de boeuf
  • Plaats het gesneden vlees hier bovenop
Tip: erg lekker met een glas rode wijn.

Broodje Côte de boeuf

Deel je eigen barbecue recept!


Heb jij ook een geweldig recept voor op de barbecue? Deel het met ons! Mail je recept naar recepten@allesvoorbbq.nl en wij zetten het op de site.

Als je een recept naar ons opstuurt zien we graag de volgende onderdelen terug:

  • Foto van het gemaakte gerecht
  • Foto van het gerecht op de BBQ
  • De gebruikte BBQ en eventuele accessoires die nodig zijn
  • De ingrediënten
  • De bereidingsinstructies (het recept dus)
  • De bereidingstijd

Als je kan inschatten wat de moeilijkheidsgraad van het recept is horen we dat ook graag! Je kunt uiteraard ook links naar social media meesturen, dan taggen we je als we het op social media plaatsen.

Alvast heel erg bedankt voor jouw inzending en eet smakelijk!