5 Gouden barbecue schoonmaak tips

Bij Allesvoorbbq weten we dat barbecueën moet draaien om gezelligheid en lekker eten. Niemand houdt van het schoonmaken achteraf. Om ervoor te zorgen dat u dit seizoen zoveel mogelijk kunt genieten van de barbecuesfeer hebben we 5 gouden schoonmaaktips op een rij gezet. Zo gaat het poetsen snel en kunt u snel weer genieten van een gezellig barbecuefeestje!

 

1. Wees er snel bij. bbq-roosterZorg ervoor dat u na gebruik van de barbecue deze direct schoonmaakt. Zo krijgt het vuil minder kans zich aan het rooster te hechten. Leg het rooster van de barbecue in een afwasbak met heet water en (citroen) afwasmiddel om het eerste vuil eraf te weken, alvorens dit eraf te schrobben. Past het rooster niet in de afwasbak? Geen probleem. Leg het rooster een nachtje in het gras. Het vochtige gras zorgt ervoor dat het vuil de volgende dag een stuk makkelijker te verwijderen is.

 

2. Gebruik de juiste reiniging. Uw barbecue is gemaakt van hoogwaardige materialen die de kwaliteit en levensduur van uw barbecue waarborgen. Het is belangrijk om te kiezen voor een reiniger die geschikt is voor het materiaal van uw barbecue. Allesvoorbbq verkoopt reinigers voor zowel gas- als houtskoolbarbecues en verschillende materialen. Bekijk ons assortiment barbecue reinigers.

 

3. De juiste borstel? Schrobben maar.bbq-reiniger Veel mensen schrobben er vaak een eind op los met de verkeerde materialen. Roosters en planchas beschikken over beschermlagen tegen aanbakken, velen hebben de neiging schuursponzen en staalborstels te gebruiken om vuil van hun barbecue te verwijderen. Pas hier mee op want dit kan een beschadigend effect hebben. Voor het groffe vuil kunt u het beste een zachte barbecue borstel gebruiken en voor roosters een hardere messingborstel. Planchas kunt u het beste met heet water, citroen en een zacht doekje schoonmaken. Onze barbecue borstels zijn gemaakt van een goede kwaliteit en zullen het klusje een stuk makkelijker maken.

 

4. Gebruik lekbakjes. Heeft u een gas- of elektrische barbecue? Dan kunt u het beste gebruik maken van lekbakjes. Deze vangen de vetten en sappen tijdens het barbecueën op. Als de barbecue en bakjes afgekoelt zijn (nooit heet), kunt u ze makkelijk leeggooien boven de container. Dit scheelt u veel schoonmaakwerk.

 

5. De afdekhoes. Met een afdekhoes beschermt u, uw barbecue tegen vuil en weersinvloeden. Dit scheelt aanzienlijk bij het schoonmaken van uw barbecue. Bekijk onze afdekhoezen.