5 Winterse BBQ toppers


Nu het winterse weer in volle gang is, de feestmaand er bijna op zit en de kerstsfeer langzaam weer wegebt, dachten we bij AllesvoorBBQ, tijd voor wat winterse BBQ recepten om de donkere winteravonden wat op te leuken. Bent u van plan om de de winterbarbecue van het weekend een kans te geven? Bekijk dan eerst even de lekkere en makkelijke recepttips hieronder...

 

1. Knapperige Varkensfiletlapjes met Honingmosterd dressingHam-honing-mosterd

Smeer de bakplaat van uw grill alvorens in met olie/boter. Dit maakt het varkensvlees knapperig. Marineer de lapjes in honing en mosterd. Bak ze knapperig gaar. Eventueel serveren met een aardappelgratin uit de oven die met (zwitserse) kaas gegratineerd wordt. Past qua smaak perfect bij dit winterse BBQ gerecht.

Ingrediënten: Varkensfiletlapjes, Potje Honing, Potje Mosterd, naar smaak mengen

 

2. Argentijnse Rib-eyeArgentijnse-ribeye

Marineer uw Argentijnse Rib-eye met een paar rode pepertjes, knoflook en olijfolie. Let erop dat u de zaadlijsten uit de rode pepers verwijderd. Laat het geheel langzaam op de grill garen. Naar smaak kunt u een tomaten, peper, mango chutney erbij serveren, hoewel een makkelijke shaslick saus ook perfect bij de rokerige smaak van de rib-eye past.

Ingrediënten: Rib-eye, Rode peper, knoflook, olijfolie

 

3. Indiase visspiesjes Indiase-visspiesjes

Gebruik witte vis filet en snij het in blokjes. Meng de blokjes door een schaaltje currypasta met yoghurt. Laat het minimaal een uur in de koelkast marineren en schep het een keertje om. Rijg de blokjes aan spiesjes en grill deze gaar op de barbecue. Eventueel kunt een luchtig naanbroodje op de grill leggen om erbij te eten. Een frisse komkommer/dille salade past ook perfect bij de smaak van de gemarineerde vis.

Ingrediënten: Witvis, bakje currypasta (na smaak in pittigheid), 125 ml yoghurt

 

4. Gepofte aardappels met knoflookmayonaiseGepofte-aardappel

Doe de aardappels in aluminium folie en laat ze 30 min. op de grill liggen. Keer ze regelmatig om tijdens het poffen. Ondertussen kunt u 6 el olijfolie verwarmen waarin u 4 teentjes knofloog en 0,05 gram saffraan toevoegt. Als het warm is kunt u het mengen met 6 el mayonaise. Als het geheel goed gemengd is kunt u de aardappels opensnijden en de mayonaise erin doen. 

Ingrediënten: Kruimige aardappels (10/12), olijfolie, mayonaise, saffraan, knoflook

 

5. Ananas/Gember Drumstickskip-gember-ananas

Pers 3 knoflookteentjes uit in een beetje olijfolie, smeer hier de drumsticks goed mee in en leg ze vervolgens op de barbecue. Snijd kleine stukjes van de gember en snijd de ananas blokjes, voeg een scheutje chilisaus toe en meng het geheel in een bakje. Voor een indiase touch kunt u ook een beetje frisse yoghurt toevoegen die mild van smaak is. Turkse yoghurt kan ook prima.

Ingrediënten: 10 Drumsticks, Olijfolie, 3 teentjes knoflook, Ananas, Gember, Chilisaus

 

Veel Grill plezier!