Zo maak je vis op de BBQ
Op de BBQ kun je heerlijke stukken vis bereiden, vrijwel alle soorten vis kun je op de BBQ maken. We leggen je graag uit hoe je het lekkerste stukje vis op de barbecue bereidt.
Dé BBQ-winkel van Nederland
Gratis bezorging vanaf €50
Op de BBQ kun je heerlijke stukken vis bereiden, vrijwel alle soorten vis kun je op de BBQ maken. We leggen je graag uit hoe je het lekkerste stukje vis op de barbecue bereidt.
Je kunt vrijwel alle vis op de barbecue bereiden. Bekende en geliefde vissoorten voor op de BBQ zijn bijvoorbeeld zalm, tonijn, makreel, zeebaars, garnalen en kabeljauw. Zalm is één van de meeste bekende vissoorten om op de BBQ te bereiden, door de rijke smaak en vette textuur. Lees hier meer over hoe een perfecte zalm op de BBQ kunt bereiden.
Als je indirect wilt grillen of je vis wilt roken, dan moet de BBQ een temperatuur rond de 100 graden Celsius zijn. Hoe warm de BBQ moet zijn om vis te bereiden, hangt dus af van de manier van grillen. Je wilt de temperatuur van de barbecue niet te hoog hebben, dan kan de vis namelijk snel uitdrogen.
Om je vis op smaak te brengen kun je diverse kruiden en specerijen gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om alleen peper en zout te gebruiken, om de smaak van de vis te behouden. Je kunt natuurlijk ook iets meer gaan experimenten met smaken en specerijen. De specerijen die bijvoorbeeld goed bij veel vis passen zijn koriander, oregano, rozemarijn, tijm en bieslook.
Als je jouw vis als het ware wilt stomen, kun je hem verpakken in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de hitte binnen de aluminiumfolie blijft, waardoor je vis mooi kan garen. Je creëert hiermee een soort oven.
Vis kun je op diverse manieren op de BBQ bereiden. Je kunt allereerst een visklem gebruiken om de vis in te leggen. Dit is ideaal als je een hele vis wilt bereiden, hiermee kun je hem namelijk makkelijk omdraaien. Daarnaast kan met een visklem de huid ook intact blijven, waardoor je een hele mooie vis kunt serveren.
Je kunt je vis natuurlijk ook op stokjes bereiden, bijvoorbeeld als spiesjes. Zo kun je bijvoorbeeld garnalen of zalm spiesjes maken. Hiermee wordt het omdraaien ook een stuk makkelijker.
Wil je jouw vis roken? Dan is een rookplankje een ideale toevoeging. Hiermee kun je de vis goed indirect laten garen en krijgt hij een heerlijke gerookte smaak. Dit is vooral erg lekker met een groot stuk zalm.
In het algemeen hoeft vis vaak niet lang op de BBQ. Je vis kan na enkele minuten grillen op beide kanten al klaar zijn! Dit hangt natuurlijk ook af van het feit of je hem bijvoorbeeld liever medium rare of well done wilt. Dit kun eenvoudig meten met een kernthermometer.
De gaarheid van je vis kun je gemakkelijk meten met een kernthermometer. Deze steek je in de kern van de vis en hiermee meet je de temperatuur. Een medium rare zalm moet een kerntemperatuur rond de 55 graden zijn. Een well done kabeljauw heeft een kerntemperatuur rond de 60 graden. Andere vis is veelal well done bij een kerntemperatuur van 65 graden.
Bij vis kun je heerlijke groenten als bijgerecht serveren. Bij kabeljauw kun je bijvoorbeeld lekker aubergine, courgette, prei of witlof serveren. Bij een zalm past bloemkool, paprika, artisjok en venkel erg goed. Een zeebaars kun je goed combineren met courgette, prei en venkel.
Na het barbecueën is het belangrijk dat je jouw BBQ goed schoonmaakt. Zo bespaar je jezelf moeite voor de volgende BBQ-sessie en maak je het jezelf ook een stuk makkelijker. Lees hier hoe jij snel en makkelijk je BBQ schoon maakt.
Onze klantenservice is geopend tot 18:00
Er is altijd een winkel bij jou in de buurt
Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.
* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.